Vücudun K vitamini açısından yetersiz olması kemik sağlığını da olumsuz olarak etkiliyor. 2 yemek kaşığı maydanozda 125 mikrogram K vitamini var. Maydanoz K vitamini ihtiyacının yanı sıra A vitamini, C vitamini, folik asit, kalsiyum, demir ve potasyumu da karşılar.
Maydanozda bulunan myristicin ve apiole adlı bileşikler idrar akışını artırır ve idrar yolu enfeksiyonlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Toksinleri vücuttan uzaklaştırır. Böbrek taşı sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.
Maydanozdaki lutein ve zeaksantin adlı maddeler katarakt ve sarı nokta oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.
Meme kanseri, sindirim sistemi, deri ve prostat gibi kanser türlerinin oluşum riskini azaltır. Aynı zamanda iltihap karşıtıdır.
Maydanozdaki esansiyel yağlar bağışık sisteminin güçlenmesini sağlar. MS, Behçet hastalığı, çölyak, romatoid artirit, alerji ve kronik enfeksiyon hastalıklarıyla savaşır.
Maydanozun anti inflamatuar ve aynı zamanda anti romatizmal özellikleri var. Eklemlerdeki şişlikleri engeller ve ağrıyı azaltır.
Maydanozdaki apiole yağı adet bozukluklarının tedavisinde kullanılabilir. Adet öncesi günlerde maydanoz çiğnemek şişliği önler.
Maydanoz en önemli B vitaminlerinden biri olan folik asit içerir. Homosisteinin kanda yüksek seviyede olması kalp krizi ve felç riskini artırır. Folik asit de bu hormonu dengelemeye yardımcı olur.