Hamileliğinizin otuz dördüncü haftasında sizleri nelerin beklediğini merak ediyorsanız bu yazımıza göz atın.
34 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
Bebeğinizin böbrek üstü bezlerinden salgılanan hormonlar sizde süt üretimini başlatabilir. Bebeğiniz artık uyurken gözlerini kapatıp, uyanıkken açık tutar. Tırnakları parmak uçlarına kadar uzamıştır. Bağışıklık sistemi gelişmektedir, basit ve hafif enfeksiyonlarla mücadele edebilecek yeteneği kazanmıştır.
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Tüp Bebek ve Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aynur Erşahin‘den 34.haftada bebek gelişimine dair bilgiler aldık.
Bebekler bu hafta içerisinde yaklaşık 45 cm uzunluğunda ve 2.146 gr ağırlığında olurlar. Yağ katmanları gelişmeye ve artmaya devam eder. Bu yağ katmanlarıbebeğinizi dışarıda sıcak kalmasını sağlayacak yegane ve en önemli yer konumunda. Bir de bebek eğer erkek ise testisleri görünür hala gelir.
Bebeğinizin merkezî sinir sistemi ve akciğerleri gelişmeye devam etmektedir, hatta son hallerini almaya çok yakındırlar. Eğer bebeğiniz hakkında erken doğum gibi bir şüpheniz varsa bundan korkmayın çünkü bu evrede doğan bebeklerimiz neredeyse gelişimlerini tamamladıkları için hiçbir sağlık sorunu yaşamazlar ve hayatlarını sürdürmeye devam ederler.
34 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
Bu dönem de anne adaylarının en hassas oldukları zamandır. Sanki bu haftalar içinde gözleriniz size ait değilmiş gibi bir görüntüye sahip olurlar. Annelerin en çok gözyaşlarının aktığı zaman da bu dönemdir. Ama bunun nedeni hamilelikten dolayı yaşanan hormonal değişikliklerdir. Bu durum doğumdan sonra normale döner endişelenmeyin.
Bu haftaya girdikten itibaren kendinizi yorgun hissetmeniz normaldir. Çünkü size tatlı bir yük olan bebeğiniz gittikçe ağırlaşmaktadır. Tabii ki bunun yanında sizi sık sık idrara çıkaran ve huzursuz eden geceler de vardır. Eee onlar da olacak artık. 🙂
33 haftalık gebelikte dikkat edilmesi gerekenler şunlardır: